Welopargi rajamine sai alguse umbes aasta tagasi. Seltskond kodanikke on vahepeal kogunud nii headelt inimestelt kui ka jäätmejaamadest vanu jalgrattaid, suure osa neist saanud ka politselt,  EASi rahalisel toel tellinud Türi Rattapoelt rataste remondi ja nüüd on pisut tuunitud rattad valmis kasutamiseks – st welopark hakkab renoveeritud velosid välja laenutama! Welopark on kavas nüüd vähemalt kümne restaureeritud ja “tuunitud” rattaga avada 9. juulil, Paide Paepäevade ajal.

Welopargi avamisele tuleb appi ka Valdo Praust oma rikkaliku restaureeritud rattapargiga. Toimub ühine rattaparaad, milles võivad oma ratastega tulla kõik osalema.

Koguneme kell 10.30 kogukonnakeskuse hoovis (Tallinna tn 9), paraad algab kell 11 sealtsamast ning toimub läbi Paide linna (Tallinna 9, Lai tn, Ristiku, Pärnu tn), olulise vahepeatusega keskväljakul (u kell 11.30), kus keset turumelu ettevõtmist veidi tutvustatakse. Sealt sõidame tagasi kogukonnakeskuse hoovi, kus saab lähemalt näha Valdo Prausti rattakollektsiooni ning vaadata-proovida laenutamiseks valmistatud Welopargi welosid.

Kell 13 toimub kogukonnakeskuse hoovis meie heade naabrite, politseiametnike poolt läbiviidav infopäev uutest liikluseeskirjadest ja sellest, kuidas need rattureid alates 1. juulist puudutavad.
Pärast seda toimub sealsamas EASi toel jalgrataste remontimise õpituba, mille viib läbi Türi Rattapood. Osalemine õpitoas on tasuta. Oodatud on nii lihtsalt huvilised kui ka need, kel huvi welopargis kaasa lüüa.