Nüüd on siis käes see suurhetk, et kuulutada välja Paide Welopargi asutamine.
Tegelikult pole see muidugi mingi eriti suur asi nüüd. Lihtsalt loogiline jätk sellele, mis kogukonnakeskuses toimub. Mõned sealsed märksõnad on taaskasutus, isetegemine, säästev eluviis. Kõige sellega sobib väga kenasti kokku welopargi idee. Mõte on selles, et koguda ühte kogukonnakeskuse boksi (Tallinna tn 9) kokku vanu jalgrattaid, mida enam ei kasutata, teha need korda ja anda inimestele uuesti kasutada (seepärast ka welo, mitte velo – vanad asjad ikkagi.

Rattaid oleme praegu saanud Paide Jäätmejaamast ja ühelt lahkelt inimeselt. Eks me otsimegi neid juurde jäätmejaamade-taolistest kogumispunktidest aga esitame ka üleskutse kõigile, kel vana ratas seisma jäänud: tooge see meile, maksame P.A.I.des, teeme ratta korda ja see saab endale meil uue elu.

Kuidas täpselt rataste laenutus/rent välja nägema hakkama, see selgub aja jooksul. Esialgne plaan on selline, et rattaid saab laenutada eelkõige P.A.I.de eest aga kõlbab ka muu raha :) Laenutamiseks tuleks tulla kohale kas Paide  SRIKki selle lahtioleku aegadel (E ja T kell 10-14, edaspidi võibolla ka muudel aegadel) või siis helistada või meilida. Ideid laenutamise mugavamaks muutmiseks on teisigi aga ka kõik muud ettepanekud on oodatud.
Lisaks rataste laenutamisele tekib welopargis ka võimalus neid ise hooldada ja remontida, st soetame aja jooksul sinna kõik vajaliku tehnika ning teeme aeg-ajalt ka õppepäevi.

Nii. Avaüritus ehk welopäev toimub 28. augustil (laupäeval).Kohal on lahked inimesed Türi Rattapoest, kes näitavad, kuidas rataste hooldus peab välja nägema. Welopäeval võibki welopargi jaoks tuua kohale rattaid aga tulla võib ka oma ratastega, et saada abi või nõu nende hooldamiseks.
Welopäev algab kell 15 ja kestab u 18ni. Enne seda leiab meie hoovis aset muide (äkki isegi Paide esimene) kirbuturg ehk taaskasutuslaat (sellest edaspidi lähemalt). Õhtul teeme võibolla ka väikese ühissõidu mõnes huvitavas kohas Paide ümbruskonnas (olenevalt ilmast ja osalejate huvist).

Nii et tooge rattaid ja tulge niisama weloparki käima lükkama!